11/02/2009

Japanese Harb garden



オーストラリアでは 新鮮な状態では手に入らない野菜がいくつか有る。 今まであきらめてきたが、自家栽培に挑戦中。
サラダゴボウ、三つ葉、水菜、大葉、すべてが順調にぐんぐん育っていて 卵の容器でつくったちいさな菜園から可愛い芽をだしている!

There are many vegetables from Japan that we can not buy in Australia in fresh. Greater Burdock is one of them, its tall plant sometimes reaching as much as 2 metres. The root is very crisp and has a sweet, mild, and pungent flavor with a little muddy harshness that can be reduced by soaking julienned/shredded roots in water for five to ten minutes. We planted Salada type Greater burdock, and some japanese harbs Mitsuba(Cryptotaenia), Mizuna (Potherb Musterd)
, and Shiso in containers. They are growing fast!

2 comments:

Anonymous said...

さらだごぼう!?初耳よ~。
大葉はやっぱ欲しいよね!育つといいねー^^
卵の容器ecoやーん。いい発想です♪   mika

emi said...

>mika
サラダゴボウは 普通のゴボウより小さめで
20cm-30cm位の小さな柔らかいゴボウで
その名の通りサラダに入れると美味しいらしい!
大分で種買ったんだよ!
卵容器はもちろんディーンの発想よ